Göta kost och shop

Göta Shop!

Jag har länge velat säga min åsikt om detta med tillskott. Att använda olika kosttillskott är ett rätt omdebatterat ämne och jag ska nu reda ut lite saker och ting omkring det.

 

För det första.

Lägg grunden i riktig och naturlig mat.

Mat som kommer från jord, regn och solsken. Mat som vi inte har producerat i stora fabriker. Mat som vi jagade och samlade när vi levde långt tillbaka i tiden. Vill du sätta ett namn på denna typ av mat skulle jag kalla det paleokäk! Ifall du har lagt basen i denna mat har du verkligen gjort kroppen en stor tjänst och den kommer tacka dig med mer energi, mindre kroppsfett och en bättre nattsömn. Du kommer att vandra runt på denna jord som en välmående människa utan onödigt sötsug och katastrofala blodsockersvängningar.

 

Mat är bränsle och du är dig själv skyldig att ge din kropp det bästa den behöver.

Men som vi vet, ju mer man tränar desto mer bränsle går det åt. Därför kan det behövas mer bränsle än vad man orkar eller hinner tillsätta med vanlig mat.

Därför i dessa fall rekommenderar jag utan problem ett par riktigt bra tillskott som bara kommer bidra till att kroppen mår bättre och får bättre resultat av all träning den utsätts för. För träning är i grunden nedbrytande och det är i vilan mellan passen som kroppen har chans att återhämta och återuppbygga sig. Dock kan den bara det ifall den får tillräckligt med bra byggstenar i form av mat och även vissa tillskott.

 

Eat to thrive not to survive!

Vi har sett fantastiska förändringar på våra medlemmar som har bytt till en mer paleoinriktad kost utan gluten och mejeriprodukter. Så ät mat som du mår bra av och som du orkar träna ordentligt på!

 

Götas kosttillskott

Det kan verka motsägelsefullt att på ena sidan förespråka naturlig näring men att även  rekommendera några väl valda kosttillskott. Svaret är både Ja och nej. Beroende på din träningsmängd så anser vi att kosttillskott kan hjälpa dig att träna hårdare, få bättre återhämtning och i slutändan få bättre resultat. Säger vi att du måste äta kosttillskott för att få resultat, nej verkligen inte men tränar du 3-5ggr i veckan och kör hårt varje gång så kan det vara svårt att få i sig tillräckligt med naturlig näring för att kroppen ska få en chans att förbättra sig. Därför har kosttillskott en viktig del i ekvationen för optimal fysik.


 

Vilka kosttillskott säljer och rekommenderar vi på Göta:

Pure Pharma produkterna

 

Omega 3

Fiskolja är verkligen helt suveränt för massa funktioner i kroppen.

Leder smörjs, inflammationer minskar, hud och syn förbättras samt hjärta och hjärna mår utmärkt på ett tillskott av omega 3! Så ät mer fisk och komplettera alltid med dessa små underverk för optimal fysik!

Rekommenderad dos: 2-4 caps om dagen  

 

Vitamin D

Ett kosttillskott som piggar upp dig. Vitamin D bildas i kroppen när vi är i solljus. Vi vistas däremot inte så mycket i solljus längre så att äta det som tillskott har visat att vi känner oss piggare och mår bättre.  Vitamin D bidrar också till att vår benstomme och vårt nervsystem stärks. Ät vitamin D och bli en gladare person!

Rekommenderad dos: 1-2 caps om dagen

 

M3

Detta är en kombination av zink och magnesium. Mycket bra för muskelkontraktioner och muskelavslappning. M3 är också bra för nervsystemet och minskar utmattning vilket är kanon för metcons. Lägg därtill bättre elektrolytbalans och bättre förmåga för kroppen att använda fett som energikälla. Ska tas på kvällen för att ge en skön sömn.

Rekommenderad dos: 2-3 caps på kvällen


 

progenex.png

 

Progenex produkterna

 

Progenex recovery

Ett proteinpulver av finaste kvalité. Hydrolyserat vassle isolat heter det på finspråk och betyder helt enkelt att det är finfördelat och filtrerat så att kroppens upptag av proteinet blir så stort som möjligt. Vi använder det direkt efter träningen för att ge kroppen bra återhämtning. Träning är egentligen nedbrytande, men med rätt näring och vila mellan passen bygger kroppen upp sig och blir starkare. Så ta därför 2 skopor av recovery direkt efter dina hårda metcons. Gärna innan du lägger dig och varvar ned och mobiliserar!

Rekommenderad dos: 2 skopor direkt efter träning

 

Progenex More Muscle

Ett proteinpulver av finaste kvalité. Även detta är hydrolyserat vassle isolat men med en viktig skillnad. Det innehåller även en högre andel grenade aminosyror som är särskilt viktiga för proteinsyntesen. Med andra ord betyder det att vill du bygga på dig lite mer muskler så väljer du detta proteinpulver. Funkar utmärkt att dricka vilken tid på dygnet du vill. Smoothie på morgonen, efter träningen eller mellanmål.  Att ta en more muscle shake är aldrig fel helt enkelt!

Rekommenderad dos: 2 skopor när du vill under dagen

 

Progenex cocoon

Ett proteinpulver av kaseintyp. Det betyder att proteinet ligger kvar i magen lite längre och tas upp långsammare av kroppen. Är specialgjort för att ta innan du går och lägger dig. Ska blandas med varmt vatten så du får en lugnande kopp varm oboy. Detta gör att du kommer sova som ett litet barn och vakna upp återhämtad och redo för nästa utmaning på Göta!

Rekommenderad dos: 2 skopor i varmt vatten innan läggdax

 

Progenex Force

Detta är en så kallad PWO eller Pre WorkOut drink. Genom att dricka en force innan träning piggar du upp dina sinnen och får även i det ämnen som gör att du orkar köra hårdare och inte känna av mjölksyran så fort. Innehåller endast 100mg koffein så att du inte blir för stissig men ändå känner dig pepp och redo för det som står på tavlan.

Rekommenderad dos: 1 förpackning i 2-3dl vatten 15min innan wod

 

Celsius

Vårt nyaste tillskott här i shopen. En energidryck som smakar kanon. Piggar upp dig efter en låg arbetsdag. Den innehåller även vitaminer och mineraler som kroppen behöver för att fungera optimalt. Obs den är rätt koffeinfylld så testa dig fram hur mycket just du behöver dricka.

Rekommenderad dos: en halv till hel burk innan träning!

 

Get raw bars

Dessa bars är helt paleovänliga och innehåller endast torkad frukt och nötter. En riktig god och energifylld bar. Funkar fint som mellanmål eller efter träning tillsammans med en recovery shake.

Rekommenderad dos: 1 eller flera om dagen. Det beror på vad du äter för övrigt!


 

Så där har ni vårt utbud av de kosttillskott vi själva använder och står för! Vi vill ge er den bästa coachningen, de bästa passen, den bästa informationen om kost samt de bästa kosttillskotten.

 

Vänliga hälsningar Team Göta!

 


 

En Headcoach matdag!

Jag vill gärna visa er vad jag äter en vanlig dag när jag ska träna och coacha på Göta!

 

05.00-06.00 Frukost

3 ägg och 4 skivor bacon med en halv persika

omega 3 och vitamin D

0,7dl vatten med bcaa

 

09.00-09.30 Träning

En force blandad med 50g kolhydrater i form av maltodextrin eller vitargo

Efter träning en more muscle eller recovery, alltid choklad!

 

13.00 Lunch

Fisk eller kött med basmatiris eller sötpotatis och grönsaker gärna avokado, bladspenat och vitkål.

 

16.00 Mellanmål

More muscle shake tillsammans med näve valnötter, cashewnötter samt ett äpple

 

19.00-20.00 Middag

Köttsallad, nöt, fläsk eller kyckling wookad tillsammans med grönskar som broccoli, blomkål, rödlök chili och vitlök.

 

21.30 Ibland kvällsmål

Ev. Ägg, parmaskinka, Nötsmör, bacon med ost, eller bara en Cooconshake!

 

Alltid läggdax vid 22.00! Sömn är lika viktigt som träning så i säng med er!


 

Sammanfattning

  • Jag har slutat räkna kalorier
  • Jag kör en paleoinspirerad kost med extra intag av bra kosttillskott
  • Jag har en kväll i veckan där jag går lös på vadsomhelst (Ben & Jerry)
  • Jag planerar och förbereder så mycket mat jag kan på Söndagar
  • Jag utvärderar mina träningsresultat regelbundet och ser ifall jag måste äta mer eller mindre!

 

Där har ni vad jag äter en vanlig vardag för att orka köra stenhårda woddar samt coacha er alla fem dagar i veckan på Göta!

 

Hur ser din kostdag ut?